Celtic Supporters Club in Norway
Straffe på overtid sikret Celtic seier
08.02.2024
Et straffespark på overtid sikret Celtic seieren mot Hibernian på Easter Road i går kveld. Dette var utrolig nok Brendan Rodgers første seier over Hibernian i den skotske hovedstaden. Kampen var heller kjedelig og det er ikke spesielt morsomt å se på Celtic for tiden. Gårsdagens kamp var den tredje på rad i Scottish Premiership preget av lavt tempo, dårlig bevegelse og upresise pasninger. Rodgers gjorde i alt fire endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen på lørdag. Nykommerne Nicolas Kühn og Adam Idah fikk begge sin første kamp fra start for Celtic, Daizen Meada var tilbake fra Asian Cup og Stephen Welsh ble foretrukket fremfor Maik Nawrocki i midtforsvaret.

Celtics første mål kom etter ni minutter på et straffespark av Idah. Alistair Johnston fikk en hodeskade i situasjonen som endte med straffesparket og ble byttet ut med Anthony Ralston. Hjemmelaget hadde omgangens største målsjanse, men Thody Youhan sendte ballen høyt over for nesten åpent mål. Midtveis i 2. omgang utlignet Hibernian ved Dylan Levitt. Målet kom etter et frispark og det kan nok en gang stilles et spørsmålstegn ved Celtic markering i denne situasjonen. Det var Hibernian som skapte mest og skapte tre gode målsjanser den siste halvtimen. På overtid ble Kyogo felt innenfor hjemmelagets straffefelt og dommer Nick Walsh blåste for sitt andre straffespark i kampen etter å ha konfrontert med VAR.

En noe heldig, men akk så viktig seier for Celtic. Klubben leder fortsatt Scottish Premiership kun tre poeng foran Rangers som har spilt en kamp mindre. Til helgen er det 5. runde i de skotske cupen hvor St Mirren har en vanskelig motstander i formsterke St Mirren på bortebane. Celtic må finne tilbake til de gode tendensene i slutte av desember i fjor. 2024 har langt fra vært overbevisende sålangt!

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston (Ralston 9), Welsh (Nawrocki 66), Scales, Bernabei; O´Riley, McGregor, Bernardo (Kyogo 72); Maeda (Palma 72), Idah og Kühn (Abada 66) Ikke benyttet: Bain, Holm, Kelly og Vata Gult kort: Welsh og Bernabei Tilskuere: 18.303 Celtics beste: Idah   


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter