Tap mot regjerende mester
03.11.2022
Den regjerende mester Real Madrid ble for sterke for Celtic på Estadio Santiago Bernabeu i går kveld. Resultatet ble til slutt 1-5 selv om Celtic hang godt med i 1. omgang. Tre mål på 20 minutter i løpet av 2. omgang medførte at de tre poengene ble igjen i den spanske hovedstaden. Nok et eksempel på at gode lag utnytter sine muligheter! Ange Postecoglou ble tvunget til å gjøre et bytte i midtforsvaret da Cameron Carter-Vickers hadde pådradd seg en mindre skade på trening og ble erstattet av Carl Starfelt. Den svenske midtstopperen spilte sin første kamp siden byderbyet mot Rangers i begynnelsen av september.

Dommer Stephanie Frappart kom tidlig i fokus og allerede etter 21 minutter hadde Real Madrid fått på straffespark. Den første kom etter en "hands" på Moritz Jenz allerede etter seks minutters spill og var korrekt idømt. Imidlertid var ikke dette tilfellet med den andre. Matt O'Riley fikk ballen i armen fra meget kort hold og hadde ikke mulig til å unngå å bli truffet. I tillegg fikk han også et gult kort i den situasjonen. Celtic skapte et par gode muligheter innledningsvis og nærmest uttelling kom Kyogo etter 13 minutters spill etter å ha blitt spilt fra av landsmannen Daizen Maeda. Reo Hatate kunne ha redusert etter en halvtimes spill på et godt langskudd. Celtic fikk et noe "billig" straffespark da Liel Abada ble revet ned av Ferland Mendy. Den vanligvis så sikre Josip Juranovic misset fra krittmerket og gjorde det lett for hjemmelagets målvakt Thibaut Courtois.

Seks minutter etter hvilen gikk hjemmelaget opp til 3-1 ved Marco Asensio. De nærmeste 20 minuttene var Celtics svakeste periode i kampen og som nevnt innledningsvis utnyttet Real Madrids stjernegalleri dette. Vinicius jr og Fede Valverde kom på scoringsstatistikken. Celtic et trøstemål seks minutter før slutt etter et meget godt langskudd av innbytter Jota. Det tar tid å bygge et lag som er klar for nivået i Champions League. Selv om Celtic ble sist i gruppa med kun to uavgjorte, har ikke Ange Postecoglous utvalgte blitt utspilte som en viss annen klubb fra Glasgow. Nå gjenstår tre ligakamper i Skottland før VM-pausen starter i midten av november. Forhåpentligvis makter Celtic å skaffe seg ni poeng mot trioen Dundee United, Motherwell og Ross County.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Jenz, Starfelt, Taylor; O'Riley, Mooy (Turnbull 63), Hatate (Abildgaard 82); Abada (Jota 63), Kyogo (Giakoumakis 63) og Maeda (Haksabanovic 63) Ikke benyttet: Bain, Siegrist, Ralston, Bernabei, McCarthy og Forrest Gult kort: O'Riley og Kyogo Tilskuere: 52.511 Celtics beste: O'Riley