Tapte mot en bedre motstander
06.10.2022
RB Leipzig skulle vise seg å bli en litt for tøff oppgave for Celtic i går kveld. Da den norske dommeren Espen Eskås blåste av kampen på Red Bull Arena i Lepzig stod det 3-1 til hjemmelaget. Det var ingen om at Celtic tapte for en bedre motstander. Cameron Carter-Vickers ble dessverre ikke friskmeldt til kampen og det betød at Ange Postecoglou valgte å stille med de samme 11 spillerne som startet mot Motherwell på lørdag.

Hjemmelaget åpnet kampen best og hadde to brukbare målsjanser innledningsvis ved Timo Werner og det franske spisstalentet Christopher Nkunu. Celtic var likevel ikke uefne og spesielt Jota var et uromoment på topp. Etter 17 minutter hadde RB Leipzig en ball i nettet ved Nkunu som heldigvis for Celtic ikke ble godkjent etter en sjekk i VAR-rommet. I den situasjonen var Celtic heldig da "offsiden" var hårfin og nærmest umulig å se med det blotte øyet. Celtic skapte et par brukbare målsjanser og Kyogo var nærmest nettkjenning for gjestene. RB Leipzig viste seg frem som det kontringslaget de er kjent for. Callum McGregor mistet ballen, hjemmelaget stormet fremover og til slutt kunne Nkunu sette ballen i nettet bak Joe Hart. Dessverre pådro kaptein McGregor seg en skade da han mistet ballen og måtte seinere forlate banen. Han ble erstattet av nykommer Oliver Abildgaard. Hvert av lagene hadde sin hver sin sjanse før pause og for Celtic var det nok en gang Kyogo som var sist på ballen.

Celtic fikk den beste mulige starten på 2. omgang da Jota reduserte til 1- 1 etter to minutters spill. Reo Hatate spilte Kyogo fri med en perfekt pasning og sistnevnte slapp ballen videre til Jota som sikkert satte den i mål. På dette tidspunktet steg håpet blant de mange tilreisende Celtic-supporterne. Ti minutter seinere var Dominik Szoboszlai nærme å gi RB Leipzig ledelsen, men heldigvis for Celtic traff ballen stolpen. Celtic var også heldig etter halvspilt 2. omgang da samme mann ble avblåst for "offside" etter nok en situasjon vurdert av VAR-rommet. En ellers så solid Hart gjorde en sjelden tabbe kun minuttet seinere med en meget svak pasning i retning Greg Taylor. André Silva utnyttet "gavepakken" og RB Leipzig ledet 2-1.

Det virket som Celtic nærmest gikk i oppløsning etter det unødvendige baklengsmålet. Resten av kampen hadde RB Leipzig full kontroll og med under et kvarter igjen å spille satte Silva inn sluttresultatet 3-1. Hart rettet imidlertid opp inntrykket med to meget gode redninger, men resten av Postecoglous menn avsluttet kampen langt under pari og RB Leipzig fikk alt for mye plass å boltre seg på. Kampen viste nok den gang at det er stor forskjell på Champions League og Scottish Premiership og at Celtic fortsatt ikke har nivået i førstnevnte turnering helt inne. Uten McGregor på midtbanen ble dessverre Celtic løpende for mye i mellom. I Champions League blir man straffet for feil og å ikke ta vare på de sjansene som kommer.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Jenz, Welsh, Taylor; McGregor (Abildgaard 38), Hatate (McCarthy 82), O'Riley (Haksabanovic 75); Jota, Kyogo (Giakoumakis 82) og Maeda (Forrest 75) Ikke benyttet: Siegrist, Bain, Ralston, Bernabei og Robertson Gult kort: O'Riley Tilskuere: 45.228 Celtics beste: Hatate