Celtic Supporters Club in Norway
Tapte to poeng igjen
17.01.2021
I andre kamp på rad måtte Celtic klare seg uten de 13 spillerne som ble isolert etter at Christopher Jullien testet positiv for Covid-19 i etterkant av treningsleiren i Dubai. Spesielt offensivt var Celtic svekket i gårsdagens klamp mot Livingston og det kom til syne da Tom Rogic måtte spille spiss! Anthony Ralston spilte sin første kamp siden 25. august 2019. Gavin Strachan ledet laget i Neil Lennon og John Kennedys fravær. 
 
Motstander Livingston har en av de beste bortestatistikkene i Scottish Premiership denne sesongen og gjorde det ikke lett for Celtic i går ettermiddag heller. Allerede etter tre minutter skapte gjestene sin første målsjanse. Celtics første målsjanse på et langskudd av Callum McGregor etter 15 minutter. Jeremie Frimpong stod bak Celtics beste mulighet før hvilen. Nederlenderen dro seg fri langs høyrekanten, men dessverre var ikke avslutningen presis nok og gjestenes målvakt Max Stryjek reddet med en flott beinparade. Gjestene bidro til en underholdende omgang og Josh Mullin kom nærme på frispark fra nærmere 25 meter. 
 
Ti minutter etter pause var Livingston nærme ledelse på et skudd fra kloss hold av Scott Robinson som gikk like over Celtics tverrligger.  Det var ikke like mye kvalitet over kampen i 2. omgang. Innbytter Armstrong Oko-Flex burde ha funnet veien til nettmaskene etter 66 minutter. Dessverre var han ørlite gran for seint på Ralston presise innlegg.  Ti minutter før slutt var Mullin på ferde igjen og kun en mesterlig redning av Hazard hindret mål. Celtics irske målvakt fikk slått ballen over egen tverrliggeren.
 
Treningsleiren til Dubai er i ferd med å koste Celtic dyrt med to uavgjorte kamper på hjemmebane på rad. Det er fire tapte poeng og Celtic har ikke råd til dette! De to siste kampene viste med all tydelighet at Celtic er sårbare offensivt med nøkkelspillere som Odsonne Edouard og Leigh Griffiths i isolasjon.  Førstkommende onsdag er Livingston motstander igjen. Dette er den første av klubbens tre hengekamper. Da er alle 13 spillere i isolasjon klare igjen og denne kampen må vinnes!
 
Celtic (4-2-3-1): Hazard; Ralston, Bitton, Duffy, Laxalt; Soro, McGregor; Frimpong, Turnbull, Johnston (Henderson 65); Rogic (Oko-Flex 79) Ikke benyttet: Doohan, Welsh, Taylor, Connell, Robertson, Dembele og Harper Gult kort: Ralston Celtics beste: Hazard
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter