Tidvis glitrende spill av Celtic
19.02.2023
Celtic leverte nok en meget god kamp da laget slo Aberdeen i Glasgow i går ettermiddag. Tidvis var det glitrende spill av Ange Postecoglous utvlagte og spesielt før hvilen. Reo Hatate var kampens gigant og var involvert i det meste offensivt. Hyeon-gyu Oh fikk muligheten fra start og selv om han jobbet godt ble det ikke nettkjenning på den sør-koreanske spissen. Matt O'Riley var tilbake i startoppstillingen da Aaron Mooy hadde pådratt seg en mindre skade på trening.

Allerede etter to minutters spill sendte kaptein Callum McGregor Celtic i ledelsen med et velplassert skudd. Maskineriet til Celtic fortsatte å male på og spesielt i den første halvtimen av 1. omgang vartet laget opp med meget god angrepsfotball. Etter ti minutter var Jota nærme å doble ledelsen. Tre minutter seinere fikk Celtic lønn for strevet da Hatate satte inn 2-0. Jota var hårfint i "offside" med syv minutter igjen å spille og i trekket etter ble Daizen Meada lagt ned innenfor Aberdeens straffefelt. Også Matt O'Riley hadde en god mulighet helt på tampen av omgangen.

Etter hvilen hadde Celtic fortsatt full kontroll selv om det samme glitrende spillet uteble. Det skulle gå 76 minutter før neste mål kom. Hatate var nok en gang sist på ballen etter en meget god prestasjon av den japanske midtbanespilleren. Med et minutt igjen på kampuret fastsatte innbytter Liel Abada sluttresultatet til 4-0. En annen innbytter, Sead Haksabanovic, var nest sist på ballen ved denne anledningen.

Førstkommende søndag har Celtic mulighet til å sikre sesongens første tittel da Rangers er motstander i lagcupfinalen på Hampden Park.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; O'Riley (Iwata 63), McGregor, Hatate (Forrest 79); Jota (Haksabanovic 63), Oh (Kyogo 71) og Maeda (Abada 63) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Kobayashi og Bernabei Gult kort: Ingen Tilskuere: 59.090 Celtics beste: Hatate