Tiende strake i ligaen!
22.12.2019
Celtic måtte virkelig jobbe for å sikre seg tre nye viktige poeng mot Aberdeen i går ettermiddag. Seieren var klubbens tiende strake i Scottish Premiership! Det betyr at Celtic går inn i julehøytiden med fem poengs forsprang til Rangers med en kamp mer spilt. Neil Lennon gjorde en endring i forhold til laget som startet mot Hearts på onsdag da Boli Bolingoli erstattet Jonny Hayes som venstreback.

Christopher Jullien stod bak Celtics første målsjanse i begynnelsen av 1. omgang med en "heading" som traff tverrliggeren. Ryan Christie slo et presist hjørnespark fra venstre og franskmannen var høyest i lufta. Noen minutter seinere slo Christie et hjørnespark fra motsatt side og da traff Jullien bedre og ballen satt i nota bak Aberdeen målvakt Joe Lewis. Jeremie Frimpong stod bak mange offensive raid i denne kampen også og midtveis i omgangen burde Odsonne Edouard ha ekspedert den unge nederlenderens presise innlegg i mål. Christie og Edouard misset hver sin bruke målsjanse før Aberdeen mot spillets gang reduserte til 1-1. Målet kom etter et frispark hvor Kristoffer Ajer tapte hodeduellen med Aberdeen toppscorer Sam Cosgrove som ikke hadde noen problemer med å "heade" ballen bak Fraser Forster. Svakt av nordmannen som ellers spilte en meget god kamp.

Celtic spilte bedre etter pause, men brukte for mange trekk i sluttfasen av mange angrep og det hele ble for omstendelig. Midtveis i omgangen økte Edouard til 2-1 (som også ble sluttresultatet) etter et angrep som ble startet av Ajer og Christie. Sistnevnte spilte franskmannen alene gjennom med Lewis og han satte ballen sikkert i mål. Innbytter Mikey Johnston hadde et godt skudd etter at han kom inn for Olivier Ntcham. På et av Aberdeen sjeldne angrep satte Ajer inn en takling av høy klasse mot Jon Gallgher. I trekket etter feide Cosgrove ned nordmann med begge bein og finn et helt fortjent rødt kort. Heldigvis reiste Ajer seg raskt for dette så stygt ut!

Med en spiller mer på banen hadde Celtic fullt kontroll de siste drøye 20 minuttene av kampen. Aberdeen forsvarte seg imidlertid godt og Celtic hadde i realiteten kun en stor målsjanse. Frimpong spurtet fremover med ballen, men ble dessverre litt for egoistisk og avsluttet selv. Celtic hadde flere spillere med i kontringen og spesielt innbytter Leigh Griffiths var i meget god posisjon. Det er nå to kamper før en fortjent vinterpause i Scottish Premier League. Celtic møter St Mirren borte på Boxing Day før Rangers kommer på besøk søndag 29. desember.

Celtic (4-3-3): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Bolingoli; Ntcham (Johnston 61), Brown, McGregor; Christie, Edouard (Griffiths 78) og Forrest (Rogic 82) Ikke benyttet: Gordon, Taylor, Bitton og Bayo Gult kort: Frimpong og Christie Tilskuere: 59.131 Celtics beste: Jullien