Celtic Supporters Club in Norway
Til minne om Hans Gjerløw
08.07.2021
Hans Ingvald Gjerløw fra Sandefjord døde så alt for tidlig kun 70 år gammel. I hjembyen Sandefjord var Hans en betydelig kulturpersonlighet og et respektert medlem av CSCN. Eddie Whyte (styremedlem i CSCN) som kjente han best har skrevet et minneord om ham. RIP Hans Gjerløw
 
Hans Ingvald Gjerløw døde alt for tidlig. Savnet er allerede sort. Jeg traff Hans i voksen alder. Han var en kjernekar, raus og inkluderende og opptatt av at folk skulle finne seg til rette i lokalsamfunnet enten de var fra Sandefjord, Norge eller et annet sted i verden.
 
Det viste at vi hadde mye felles. Han hadde en genuin kjærlighet for Irland og alt som hadde med den grønne øya å gjøre - inkludert Celtic Football Club. Det handlet om politikk, identitet og kultur. Forholdet til Irland var ikke av overfladiske typen og ikke basert på en eller annen hyggelig ferietur fra ungdomstiden. Det var mye dypere enn så. Som bibliotekar var Hans selvfølgelig fryktelig opptatt av bøkene sine, og blant favorittlitteraturen var James Joyce, Sean O'Casey og Brendan Behan. Ingen lettvektere for å si det mildt. Typisk Hans. Han var en tenker, brukte tid på å bli bedre kjent med det han var opptatt av, han satte seg inn i ting og var alltid på leting etter å lære noe nytt. 
 
Under hans ledelse ble biblioteket like mye et samlingssted for mennesker som bøker - et sted der alle følte seg hjemme. Hans var også en politisk bevisst sosialist og tidligere fagforeningsleder. Han hadde en reell tro på et internasjonalt fellesskap og var stolt av Norges rolle i oppbyggingen av et likeverdig samfunn hvor godene kunne deles og alle kunne få være med. Han var en samlende person som bidro til et sterkere fellesskap, både som biblioteksjef, kultursjef og privatperson. Vi er mange som kommer til å savne Hans.  


 
 
 
 
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter