Tilbake på sitt beste
19.01.2023
Etter en heller svak forestilling i semifinalen i ligacupen mot Kilmarnock på lørdag kveld, slo Celtic hardt tilbake og tidvis valset over St Mirren. Gjestene fra Paisley er den eneste klubben som har slått Celtic i hjemlig liga og cup denne sesongen. I går kveld var det ingen tvil om hvem som var best og Celtic kunne innkassere en ganske enkel 4-0 seier. Yuki Kobayashi fikk sin debut i Celtics midtforsvar da Cameron Careter-Vickers ikke ble klar til kamp grunnet en mindre skade. Selv om han ikke ble satt på de aller største prøvene, ga Kobayashi et positivt inntrykk.

Det ble dramatikk umiddelbart i kampen. Liel Abada ble regelrett revet ned inne i St Mirrens straffefelt, men verken dommer Steven McLean eller VAR reagerte. TV-bildene avslørte at Celtic ble snytt for et soleklart straffespark i den situasjonen. St Mirren hadde den første ballen i nettet og da situasjonen gjorde dommer og VAR det rette ved å annullere. Fire minutter seinere satte Abada inn 1-0 til Celtic. Målet kom etter at gjestenes målvakt Trevor Carson reddet mesterlig skuddet fra Carl Starfelt og Kobayashi satte returen i stolpen. Den andre returen kunne Abada sette enkelt i mål. Kampen bølget frem og tilbake og Joe Hart ble også satt på et par prøver.

Fra 30 minutter og ut kampen overtok Celtic mer og mer av spillet. I det 35. minuttet lobbet Kyogo elegant over Carson og Celtic ledet 2-0. Avslutningen til Kyogo var det meget høy klasse over, mens fremspillet til landsmannen Reo Hatate ikke var mye dårligere. Syv minutter etter hvilen punkterte Celtic kampen fullstendig da Kyogo scoret sitt andre mål for kvelden. Dommer og VAR måtte se på situasjonen før målet ble godkjent. Angrepet startet ved at Hatate fant Jota med en perfekt slått pasning før sistnevnte satte fart langs venstrekanten og la ballen inn til en fremadstormende Kyogo.

Celtic fikk et "mål" annullert da Kyogo var "offside" i det oppbyggende spillet. Den japanske spissen var hårfint innenfor da Jota slo pasningen, mens innbytter James Forrest ikke var "offside" da han mottok ballen av Kyogo i trekket etter. En annen innbytter, David Turnbull, fastsatte sluttresultatet til 4-0 med et meget godt langskudd fire minutter før full tid. Nå venter Greenock Morton i den skotske FA cupen før Celtic reiser til Dundee og kamp mot Dundee United søndag 29. januar.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Starfelt, Kobayashi, Juranovic; Hatate (Mooy 70), McGregor, O'Riley (Turnbull 70); Abada (Forrest 70), Kyogo (Meaeda 80) og Jota (Haksabanovic 80) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Welsh og Iwata Gule kort: Ingen Tilskuere: 58.493 Celtics beste: Kyogo