To mål av James Forrest sikret tre poeng
29.04.2024
James Forrest ble den store helten i Dundee i går ettermiddag med to flotte mål. Veteranen spilte sin første kamp fra start siden slutten av november 2023. Han erstattet en skadet Daizen Meada på venstrekanten. Forrest er dermed oppe i 107 mål totalt for Celtic og det er ikke så mange spillere opp i gjennom historien som har flere. Gårsdagens kamp mot Dundee ble aldri noen spesielt severdig forestilling, men Celtic opptrådte profesjonelt og sikret tre nye poeng i en vanskelig bortekamp.

Celtic åpnet kampen best og skapte de fleste målsjansene innledningsvis. Det var derfor ikke ufortjent at nevnte Forrest sendte laget i ledelsen 1-0 etter 30 minutters spill med et godt plassert skudd. Hjemmelaget var best i det første kvarteret etter pause. Nok en gang ga Celtic fra seg det gode initiativet laget midtveis. Etter 67 minutter doblet samme mann til 2-0 og like etterpå misbrukte Rei Hatate en stor mulighet med et skudd som traff stolpen og gikk ut. Mot spillets gang fikk hjemmelaget en redusering da innbytter Adam Idah var så uheldig å sette ballen i eget nett.

Med fire kamper igjen i Scottish Premiership er Celtic fortsatt i "pole position" på toppen av tabellen. Nå venter to hjemmekamper mot henholdsvis Hearts og Rangers. Vinner Brendan Rodgers´ utvalgte disse to er Celtic mestere igjen.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor; McGregor (Iwata 62), O´Riley, Hatate; Kühn, Kyogo (Idah 62) og Forrest (Palma) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Nawrocki, Kelly, Bernardo og Yang Gult kort: Hart Tilskuere: 9.120 Celtics beste: Hart