To mål av Mikey Johnston sikret Celtic seier!
19.05.2019
To fantastiske mål av Mikey Johnston sikret Celtic seieren i sesongens siste ligakamp mot Hearts i ettermiddag. Kampen ble aldri noen severdig forestilling, men Celtic vant fullt fortjent etter spill og målsjanser. Neil Lennon valgte å hvile noen av sine faste spillere og gjorde hele syv endringer i forhold til laget som startet mot Rangers for en uke siden. På benken satt fire spillere fra ungdomskademiet blant annet den mye omtalte Karamoko Dembele.

Celtic fikk en drømmestart og allerede før det var gått to minutter stod det 1-0 på et fantastisk angrep hvor Ewan Henderson spilte Johnston fri. Det som hadde forventet et målkalas etter den meget gode åpningen, ble nok skuffet. Ut i fra intet utlignet Hearts etter 18 minutter - den vanligvis så gode Scott Bain rotet det til da han tok et steg for mye og mistet ballen. Hearts utnyttet dette og Jake Mulraney kunne enkelt "curle" ballen opp i nettaket.

Dembele ble byttet inn etter pause for en svak Oliver Burke og den lille 16-åringen imponerte glimtvis med teknikk og hurtighet. Det var likevel Johnston som skapte Celtics første store målsjanse etter hvilen på et meget godt skudd etter forarbeid av ettermiddagens kaptein, Scott Sinclair. Det var så vidt at Hearts´målvakt fikk slått ballen utenfor stolpen. Dembele skapte en brukbar målsjanse på egen hånd før Johnston like etter var på ferde igjen. Denne gangen gikk avslutningen rett på Zdenek Zlamal i bortelagets mål. Celtic burde fått straffespark da Kristoffer Ajers skudd traff hånda på Conor Shaughnessy, men dommer Craig Thomson valgte å ikke blåse. Fem minutter før slutt fastsatte kampen store spiller, Johnston, sluttresultatet til 2-1.

Dermed vant Celtic sitt åttende strake ligamesterskap ni poeng foran Rangers. Spillerne fikk sine velfortjente medaljer etter kampen. Kilmarnock tok den viktige 3. plassen som sikret kvalifisering til Europa League på bedre målforskjell enn Aberdeen. Førstkommende lørdag møtes de samme klubbene igjen, men da er det finalen i det skotske cupen det gjelder.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Ralston, Ajer, Benkovic (Simunovic 82), Toljan; Bitton, Ntcham; Johnston, Henderson (McGregor 64), Sinclair; Burke (Dembele) Ikke benyttet: de Vries, Church, Oko-Flex og Welsh Gult kort: Benkovic Tilskuere: ca. 59.000 Celtics beste: Johnston