To mål på syv minutter avgjorde
08.01.2023
Etter en heller svak 1.omgang, avgjorde Celtic gårsdagens ligakamp mot Kilmarnock med to mål på syv minutter. Før avspark ble den tidligere spissen Frank McGarvey hedret med et minutts stillhet. Alistair Johnston fikk fornyet tillit som høyreback, og Ange Postecoglou foretok tre endringer i forhold til laget som startet mot Rangers på mandag. Et av dem var nødvendig da Greg Taylor fortsatt var skadet. Han ble erstattet av Alexandro Bernabei mens Aaron Mooy og Jota var tilbake i startoppstillingen.

Det skjedde som nevnt innledningsvis meget lite i en 1. omgang hvor Celtic var under pari og gjestene fra Kilmarnock yppet seg ved et par anledninger. Med fire minutter igjen å spille hadde Kyogo en ball i nettet. Dessverre for Celtic var Jota i soleklar "offside" i trekket foran og dommer Nicky Walsh gjorde det helt korrekt ved å ikke blåse. Celtic skulle likevel få sitt mål før hvilen. På overtid fosset Daizen Maeda frem langs høyresiden og det presise innlegget tok Jota godt vare på.

Syv minutter seinere doblet Kyogo til 2-0 på en meget god kontring der både Aaron Mooy og Reo Hatate var involvert. Fra dette tidspunktet og ut hadde Celtic full kontroll på kampen. Postecoglou gjorde tre bytter med en snau halvtime igjen å spille. En av innbytterne, Giorgos Giakoumakis, misset to meget store målsjanser først på en meget god "heading" og deretter på et skudd i tverrliggeren. Hatate som var Celtic beste i går, burde også ha kommet på scoringslista med et godt langskudd. James Forrest misset en dobbeltsjanse da han første satte ballen rett på Kilmarnocks målvakt Sam Walker og returen gikk i stolpen.

Celtic burde og kunne ha vunnet med langt større margin i går ettermiddag sett ut i fra antall gode målsjanser som ble misset spesielt den siste halvtimen. Om en uke møtes klubbene igjen, men da i semifinalen i ligacupen på Hampden Park.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Bernabei; Hatate (Turnbull 83), McGregor, Mooy (O'Riley 63); Jota, Kyogo (Giakoumakis 63) og Maeda (Forrest 83) Ikke benyttet: Bain, Jenz, Kobayashi og Juranovic. Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.612 Celtics beste: Hatate