To personlige feil ble avgjørende
20.07.2021
Det var knyttet stor spenning til Ange Postecoglous første offisielle kamp som Celtics "manager" i kveld. Motstander var danske FC Midtjylland i en kamp som endte 1-1 og ble preget av to personlige feil. Bortsett fra disse var det positivt over "nye Celtic" i kveld. Postecoglou har utvilsomt allerede satt sitt preg på laget og Celtic fremsto positiv med hurtig spill av ball i lengderetningen. Liel Abada fikk sin debut kun noen dager etter at han kom til klubben og han markerte seg fra start. Celtic hadde fått tillatelse til å slippe inn 9.000 tilskuere og det var meget god stemning på stadion.

Celtic var det klart dominerende laget gjennom hele kampen, selv om de aller største målsjanse uteble innledningsvis. Ryan Christie som var bedre enn på lenge, misbrukte Celtic første store målsjanse i 1. omgang da han satte Abadas innlegg i stolpen for åpent mål. To de herrene stod bak Celtics ledermål etter 38 minutter, men nå var rollene byttet om. FC Mydtjyllands målvakt måtte gi en retur på skuddet fra Christie og Abada var påpasselig fremme og satte returen i mål. Seks minutter seinere kom den første av de to nevnt personlige feilene. Nir Bitton mistet hodet fullstendig og fikk sitt andre gule kort da han satte fingeren i ansiktet på gjestenes Andreas Dreyer. Totalt utilgivelig av en såpass rutinert spiller!

Postecoglu valgte å ta av Abada og erstatte ham med en annen debutant, den 18 år gamle midtstopperen Dane Murray. Det betød at Celtic spilte en omgang med et av sine yngste midtstopperpar på lenge. Makkeren Stephen Welsh er kun 21, men fremstod med autoritet og beslutningsdyktighet som mange mer etablerte spille kunne misunne ham. Nevnte Dreyer fikk også sitt andre gule kort for filming og da var ti mot ti i resten av kampen. Celtic-spillerne ropte på straffespark da Christies pasning traff hånden til Daniel Høegh, men dommeren gjorde det rette å ikke blåse. Etter 66 minutter kom den andre personlige feil da Vasilis Barkas ikke maktet å få slått Evanders frispark over tverrliggeren. Greit nok at det god klasse over brasilianerens frispark, men dette skulle Barkas hatt kontroll på.

Welsh er nevnt, men var flere spillere som stod frem i kveld. Den nye kapteinen Callum McGregor hadde en god kamp og også Christie viste seg frem på en positiv måte. Fortsatt satt ikke alle pasningene og bevegelsene fremover på banen for Celtic, men dette er utvilsomt noe å bygge videre på. Uten Bittons utvisning, ville Celtic normalt ha vunnet kampen med minst to mål. På onsdag møtes lagene igjen i Herning i Danmark og Celtic bør absolutt ha en god mulighet til å sikre avansement til neste runde.

Celtic (4-2-3-1): Barkas; Ralston, Bitton, Welsh, Taylor; Soro, McGregor; Abdada (Murray 45), Turnbull (Rogic 78), Christie; Edouard (Ajeti 78) Ikke benyttet: Bain, Hazard, Shaw, Montgomery, Urhoghide, Henderson, Griffiths, Forrest og Bolingoli Rødt kort: Bitton Gult kort: Bitton Tilskuere: 9.000 Celtics beste: Welsh