Tok ikke vare på muligheten
21.01.2021
I går kveld spilte Celtic den første av sine tre kamper til gode i Scottish Premiership. Dessverre så tok ikke Neil Lennons utvalgte vare på muligheten og spilte 2-2 i snøværet i Livingston. Det var diskusjoner om kampen i det hele tatt skulle vært spilt. Tony Macaroni Arena i Livingston var dekket av snø i går formiddag, men banen ble måket og kampen gikk som planlagt. For første gang på tre kamper kunne Lennon disponere spillere som har vært i isolasjon etter treningsleiren til Dubai første uka i januar. Hjemmelaget Livingston valgte å spare flere av sine faste spillere i semifinalen i ligacupen mot St Mirren på søndag. Det var mye som lå til rette for tre nye viktig poeng til Celtic i går kveld...

Celtic åpnet kampen best og skapte en god målsjanse ved Elyounoussi innledningsvis. Det var likevel vertene som tok ledelsen. Målet kom nok en gang som en følge av svak markering i Celtics forsvar på et frispark fra Julien Serrano. Ciaron Brown fikk dessverre så altfor alene og hadde ikke noen problemer med å sette ballen i nettet fra kloss hold. Kun et minutt seinere kunne Celtic prise seg lykkelig for at skuddet til Alan Forrest (lillebroren til James) gikk like på utsiden av stolpen. Celtic maktet å spille seg inn kampen igjen og i løpet av ni minutter snudde laget etter mål av Elyounoussi og Nir Bitton. Sistnevnte mål så ut som en "offside", men dommer Willie Collum blåste ikke. Kristoffer Ajer burde ha øket ledelsen før pause, men avslutningen var dessverre i presis nok. Imidlertid var det høy klasse over fremspillet til David Turnbull.

Etter pause ble spilleforholdene gradvis dårligere med sludd og snø. Celtic hadde den første målsjansen ved Elyounoussi med et langskudd rett på vertenes målvakt Robbie McCrorie. Mot spillets gang utlignet Livingston etter 60 minutter. Målet kom på en meget godt utført kontring hvor ballen gikk rask fremover og Celtic hang ikke med. Jay Emmanuel-Thomas kunne enkelt sette inn 2-2. Scott Brown ble byttet inn etter 78 minutter, men kun fem minutter seinere fikk han et direkte rødt kort for en albue i ansiktet på Jaze Kaiba. Med en mann mer på banen kontrollerte hjemmelaget resten av kampen i et ufyselig spillevær.

Dermed tapte Celtic ytterligere to verdifulle poeng i en kamp de så avgjort skulle vunnet. For første gang på 21 år har klubben spilt strake ligakamper uten seier. I skrivende stund er avstanden opp til Rangers 20 poeng og Celtic har kun to kamper til gode. Drømmen om det 10. strake ligamesterskapet i Skottland henger i en stadig tynnere tråd...

Celtic (4-2-3-1): Barkas; Ajer (Frimpong 78), Duffy, Bitton, Taylor; Soro (Brown 78), McGregor; Christie, Turnbull (Johnston 81), Elyounoussi; Griffiths (Klimala 69) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Laxalt, Rogic og Ajeti Rødt kort: Brown Gult kort: Ingen Celtics beste: Elyounoussi