Celtic Supporters Club in Norway
Tom Rogic reddet meget viktig poeng!
05.03.2020
Tom Rogic sikret Celtic et meget viktig poeng med en utligning på overtid mot Livingston i går kveld. Frem til gårsdagens kamp hadde Livingston kun sluppet inn seks mål i ligaen på tolv kamper! Livingston er også den eneste klubben med unntak av Rangers of FC København som har slått Celtic på skotsk gress i sesongen 2019/20. Mohamed Elyounoussi erstattet Leigh Griffiths og det var den eneste endringen Neil Lennon gjorde i forhold til laget som startet mot St Johnstone i den skotske cupen på søndag. 

Kampen åpnet i et forrykende temp hvor begge lag gikk i angrep. Hjemmelaget hadde den første målsjansen innledningsvis, men skuddet til Scott Robinson strøk like utenfor stolpen til Fraser Forster. Celtic scoret på sin første ved Callum McGregor på et fantastisk langskudd. Midtbanespilleren utnyttet en svak klarering i Livingstons midtforsvar og banket ballen i nettet. Da viste kampuret på Tony Macaroni Arena 16 minutter. Åtte minutter seinere utlignet hjemmelaget ved Jon Guthrie. Målet kom etter et langt innkast hvor Forster mistet ballen i feltet. Celtic-spillerne mente at Guthrie hindret Forster, men dommer Willie Collum godkjente målet. 

Resten av omgangen fortsatte Celtic å presse hjemmelaget og skapte mange målsjanser. Christopher Jullien "headet" like over tverrliggeren og nærmest kom Odsonne Edouard med et skudd i stolpen. Et minutt etter hvilen rotet Jullien det til og Livingston kunne enkelt score ved Robinson. Nok et totalt unødvendig baklengsmål av Celtic! Resten av kampen ble enveiskjøring mot Livingstons mål og Lennon satset alt offensivt for å få med seg minst et poeng. Utover i omgangen ble både Rogic og Griffiths byttet inn. Det var innbyttet av Jeremie Frimpong på bekostning av Greg Taylor som muligens var det smarteste. Nederlenderen bidro til å åpne et meget kompakt Livingston-forsvar med sine rykk og innlegg fra kanten. 

Edouard misset to store målsjanser, men det var først på overtid at Celtic fikk sin meget fortjente utligning ved Rogic. I og med at Rangers overraskende tapte hjemme mot Hamilton, økte Celtic ledelsen i Scottish Premiership til 13 poeng. Om ti dager møtes de to erkerivalene på Ibrox og dette kan bli en avgjørende i kampen om ligatittelen. Gårsdagens kamp var Celtic poengtap på skotsk gress på 14 kamper. 
    
Celtic (3-5-2): Forster; Bitton, Jullien, Ajer; Forrest, Brown, McGregor, Christie (Griffiths 76), Taylor (Frimpong 62); Edouard og Elyounoussi (Rogic 68) Ikke benyttet: Gordon, Elhamed, Hayes og Bayo Gult kort: Brown Tilskuere: 8.640 Celtics beste: McGregor


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter