Tredje strake ligaseier
24.10.2021
Celtic tok i går ettermiddag sin tredje seier i Scottish Premiership. Det var også Celtics tredje kamp på rad uten baklengsmål hvis man regner med kampen i Europa League mot Ferencvaros på torsdag. Ange Postecoglou valte å gjøre to endringer i forhold til laget som startet mot Ferencvaros. Giorgos Giakoumakis spilte sin første kamp fra start og Josip Juranovic var tilbake etter en skade.

Det er lenge siden Celtic har dominert en kamp så mye som Postecoglous utvalgte gjorde mot St Johnstone i går ettermiddag. Gjestene fra Perth skapte ikke en eneste reell målsjanse i løpet av 90 minutter. Joe Hart i Celtics mål var knapt nær ballen. Selv om Celtic var totalt dominerende i banespillet, kom ikke laget til så altfor mange målsjaner mye av årsaken var at St Johnstone var meget kompakte i forsvar. Giakoumakis sendte Celtic i ledelsen etter 34 minutter da han på elegant vis satte Anthony Ralstons presise innlegg kontant i nettet. Før målet var et godt langskudd av Callum McGregor det nærmeste Celtic kom nettkjenning.

Bortelaget burde ha vært redusert til til spillere, men dommer Nicky Walsh valgte å ikke gi Chris Kane direkte rødt kort for usportslig opptreden mot Cameron Carter-Vickers. Mikey Johnston ble byttet inn med en snau halvtime igjen å spille og vingen var en av de som skapte mest for Celtic på slutten. Ti minutter før slutt satte Juranovic inn 2-0 på straffespark. Det var ingen tvil om straffesparket da Furuhashi ble lagt i bakken.

Celtic nærmer seg toppen i Scottish Premiership og neste utfordring er allerede førstkommende onsdag da Hibernian er motstander på Easter Road i Edinburgh. Klubben må fortsette den gode formen for å holde spenningen i toppen vedlike.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Juranovic; Rogic, McGregor, Turnbull; Furuhashi (Abada 81), Giakoumakis (Johnston 61) og Jota (Ajeti 86) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Bitton og Montgomery Gult kort: Carter-Vickers Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: McGregor