Unødvendig spennende
06.11.2022
Celtics slagord "We never stop" kom absolutt til sin rett mot Dundee United i Glasgow går ettermiddag. Gjestene reduserte til 2-2 med tre minutter igjen å spille, men to mål på overtid sikret Celtic alle tre poengene. Cameron Carter-Vickers var tilbake i midtforsvaret og som kaptein. Ellers så fikk backene Anthony Ralston og Alexandro Bernabei mulighetene fra start.

Det var hjemmelaget som tok initiativet fra start og allerede et kun et par minutters spill var Jota nærme uttelling. Dessverre for Celtic gikk avslutningens hans like utenfor stolpen til Dundee Unitted. Det var fremspillet fra Anthony Ralston det var høyest klasse over. Seks minutter hadde gått da Sead Haksabanovic satte inn sitt første mål for Celtic. Denne gangen var det Reo Hatate og Jota som bygget opp kontringen. Kun tre minutter etter 1-0 målet kpm VAR i fokus igjen. Dommer David Dickinson ble bedt om å se på en situasjon da ballen spratt opp i hånda på Bernabei. Resultatet ble et "billig" straffespark som veteranen Steven Fletcher satte enkelt i mål. Giorgos Giakoumakis misbrukte en god målsjanse før Haksabanovic etter 34 minutter satte inn sitt andre for dagen. Denne gangen var Giakoumakis nest sist på ballen.

David Turnbull var nærme uttelling like etter hvilen, men gjestene fikk til slutt avverget på målstreken. På motsatt banehalvdel reddet innbytter Greg Taylor på streken etter at Joe Hart var satt ut av spill. Dundee United spilte seg stadig mer i kampen i 2. omgang og kaptein Ryan Edwards hadde en "heading" i stolpen. Også innbytter James Forrests "heading" traff tverrliggeren. Tre minutter før slutt reduserte Dundee United ved Dylan Levitt og de fleste på Celtic Park tenkte at nå var det to poeng tapt. Celtic ga seg imidlertid ikke og Kyogo satte hodet på Matt O'Rileys hjørnespark før innbytter Liel Abada fastsatte sluttresultatet til 4-2 et minutt på overtid. Forøvrig et fantastisk mål og Abada pådro seg også et gult kort for feiringen.

Celtic gjorde det unødvendig spennende i går ettermiddag. Nå gjenstår kun to kamper i Scottish Premiership før det blir en VM-pause. Allerede førstkommende onsdag er Motherwell motstander på Fir Park før Ross County kommer på besøk lørdag 12. november. Celtic skal tidligere kjent spille en vennskapsturnering i Australia hvor Everton er en av motstanderne.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Jenz, Bernabei (Taylor 45); O'Riley, Hatate, Turnbull (Maeda 88); Jota (Forrest 76), Giakoumakis (Kyogo 65) og Haksabanovic (Abada 65) Ikke benyttet: Siegrist, Starfelt, Mooy og Abildgaard Gult kort: Jenz, Bernabei og Abada Tilskuere: 58.696 Celtics beste: Jota