Ute av ligacupen også
30.11.2020
Den sportslige krisen fortsetter for Celtic. I går ettermiddag ble klubben slått ut av ligacupen (eller Betfred Cup som turneringen nå offisielt heter) med 0-2 tapet mot Ross County. Celtic har vunnet Betfred Cup de siste fire sesongene og med gårsdagens tap endte en rekke på 35 seire på rad i hjemlige cupturneringer. Inkludert 0-2 tapet mot Rangers 17. oktober har Celtic kun vunnet to av sine ti siste kamper! Celtic tapte sin fjerde kamp  på rad på Celtic Park og det har ikke skjedd siden januar 1958! Dette er mildt sagt ikke vanlig kost for et seiersvant Celtic og Neil Lennon er mildt sagt under et enormt press for tiden. Mot Ross County var Vasilis Barkas tilbake i mellom stengene og Lennon gikk tilbake til en 3-5-2 formasjon. Callum McGregor ble vraket i startoppstillingen for første gang denne sesongen.

Ryan Christie stod bak Celtics første målsjanse etter kun fire minutter etter en god kombinasjon med Albian Ajeti. Også gjestene Ross County hadde sine muligheter innledningsvis. Celtics beste mulighet kom etter et drøyt kvarters spill. Nok en gang var Christie involvert da han spilte igjennom Odsonne Edouard. Dessverre for hjemmelaget var ikke avslutningen fra franskmannen presis nok. Ross County fikk straffespark etter 38 minutter da Christopher Jullien helt unødvendig felte Ross Stewart. Sistnevnte tok selv straffesparket. Ajeti burde ha utlignet før pause på omgangens beste mulighet, men skuddet hans traff stolpen.

Etter hvilen jevnet kampen seg ut selv Celtic hadde ballen mest. Diego Laxalt, Christie og Kristoffer Ajer hadde hver sin brukbare mulighet, men Celtics største mulighet etter pause hadde utvilsomt innbytter Mohamed Elyounoussi etter 69 minutter. Nordmannen møtte et presist innlegg fra Tom Rogic med hodet. Ballen strøk like utenfor stolpen til Ross County og nærmere kom ikke Celtic. Da McGregor og Elyounoussi ble byttet inn la Lennon om til en 4-2-3-1 formasjon. Bortelaget doblet ledelsen med syv minutter igjen å spille. Målet kom på et hjørnespark og nok en gang var det svak markering i Celtics forsvar silk at Alex Iacovitte enkelt kunne sette ballen i nettet bak Barkas.

Det som skjedde etter kampen i går ettermiddag er ganske enkelt verken akseptabelt eller verdig. En gjeng hadde samlet seg utenfor stadion etter kampen og Lennon og spillerne måtte ha politieskorte for å komme seg hjem. Det ble ropt ukvemsord og kastet gjenstander etter spillerne. To politimenn ble lettere skadet i tumultene som oppstod. For det var virkelig helt uakseptabelt det som skjedde på Celtic Park etter kampen i går ettermiddag uansett om man liker Lennon eller ikke. Flere tidligere spillere har gått ut i media og fordømt scene som utspant seg.

Celtic (3-5-2): Barkas; Jullien, Bitton (McGregor 67), Ajer; Elhamed (Duffy 79), Brown, Rogic (Klimala 86), Christie, Laxalt; Edouard og Ajeti (Elyounoussi 67) Ikke benyttet: Bain, Taylor, Ralston, Henderson og Ntcham Gult kort: Duffy Celtics beste: Ingen