Vant på en dårlig dag
12.09.2021
Celtic spilte ingen god kamp hjemme mot Ross County i går ettermiddag. Likevel var det gledelig at alle tre poengene ble igjen i Glasgow. Ante Postecoglou valgte å gi førstelagsdebut til nykommerne Cameron Carter-Vickers og Jota. Albian Ajeti fikk muligheten i Kyogo Furuhashis skadefravær. Japaneren pådro seg en skade i løpet av landslagspausen og må dessverre regne med ufrivillig opphold fra fotballen på minst tre uker. Ajeti på sin side tok godt vare på muligheten og svarte på tillitten med to mål på tampen av kampen.

Liel Abada startet kampen livlig og skapte Celtics første målsjanse innledningsvis da han dro seg fri på høyresiden. Den største målsjansen i 1.omgang stod David Turnbull for med et godt langskudd som så vidt gikk utenfor stolpen til Ross Countys målvakt. Seinere i omgangen hadde Adaba et skudd som gikk i tverrliggeren. Adaba hadde også et skudd i nettveggen på tampen av omgangen etter at Jota dro seg fri på venstrekanten.

Celtics første målsjanse etter pause resulterte i 1-0. Debutant Carter-Vickers fyrte av et langskudd som gikk via en av gjestenes midtstoppere utmanøvrerte målvakten fullstendig. Like etter hadde Ross County en sine få målsjanser i kampen, men Joe Hart vartet opp med en meget god reaksjonsredning. Ajeti doblet Celtics ledelse etter 70 minutters spill da han satte hodet til et innlegg av Adaba. Med fem minutter igjen å spille satte den sveitsiske spissen inn sitt andre mål for ettermiddagen da han "stupheadet" inn 3-0. Innbytter James McCarthy "headet" først rett på Ross Countys målvakt og Ajeti var påpasselig fremme på returen.

Det som gledet et fullsatt Celtic Park i går ettermiddag var ikke spillet som til tider var omstendelig og treigt, men at hjemmelaget vant komfortabelt 3-0 på en ikke spesielt god dag. Debutant Jota var meget positiv og skapte mye fra sin venstreving posisjon. Neste oppgave for Celtic er førstkommende torsdag hvor Real Betis venter i Sevilla i Europa League.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Startfelt, Cameron-Vickers, Taylor (Montgomery 48); McGregor (Soro 68), Turnbull, Rogic (McCarthy 78); Abada, Ajeti og Jota Ikke benyttet: Bain, Urhoghide, Welsh og Shaw Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Jota