Viktig bortemål i København!
21.02.2020
Celtic fikk med seg et viktig bortemål fra København i går kveld. Kampen i Europa League endte 1-1 etter et tidlig mål av Odsonne Edouard. Skader på Greg Taylor og Leigh Grifftihs gjorde at Neil Lennon måtte gjøre endringer i forhold til laget som startet mot Aberdeen på søndag. Jeremie Frimpong gjorde et "comeback" og spilte sin første kamp han måtte ut på båre mot Kilmarnock for snart en måned siden.

Lennons utvalgte åpnet kampen klart best og i løpet av de første tre minuttene kunne Celtic ha ledet med to mål. Allerede etter 40 sekunder burde Edouard ha scoret, men dessverre satt han ballen rett på FC Københavns meget gode svenske målvakt Karl-Johan Johnsson. Det var derfor ikke ufortjent at franskmannen ga Celtic ledelsen etter 14 minutter. Målet kom etter et godt angrep hvor både Ryan Christie og Callum McGregor var involvert. Celtic var det soleklart beste laget før pause mot et heller svakt hjemmelaget.

Det var tydelig at Ståle Solbakken hadde sagt noen alvorsord i pausen, for det var et helt annet hjemmelaget som entret banen i 2. omgang. FC København presset Celtic bakover på banen og brukte kun syv minutter på å utligne. Oliver Ntcham mistet ballen helt unødvendig på midtbanen, åpnet for en kontring fra hjemmelaget og til slutt var det spissveteranen Dame N´Doye som satte inn 1-1. Etter utligningen ble kampen jevnere, men Celtic hadde noen gode målsjanser. Først valgte McGregor helt feil løsning da han valgte å avslutte selv istedenfor å spille til Edouard som var langt bedre plassert. Sistnevnte misset like etter nok en god mulighet da han satte ballen rett på Johnsson.

Det ble dramtisk mot slutten av kampen. Ballen traff Christies arm inne i Celtic straffefelt og den russiske dommeren valgte å blåse etter å sett situasjonen på VAR. Det var ingen tvil som at ballen traff armen til Christie, men det kan diskuteres om det var en aktiv hånd. Jens Stage gjorde seg klar og satte straffen ned i hjørnet. Heldigvis for Celtic var Fraser Forster lynrask nede og fikk slått ballen i stolpen og ut. Denne redningen var viktig! Scott Brown fikk seg en smell i leggen og ble erstattet med Nir Bitton et drøyt kvarter før slutt.

Uavgjort på bortebane med scoring er ikke noe dårlig utgangspunkt for Celtic. Alt i alt var Celtic det beste laget i København i går kveld, skapte flest målsjanser selv om det ble dramatisk på slutten. Lagene hadde hver sin omgang, Celtic var best før pause og i 2. omgang hevet hjemmelaget seg betraktelig. Returoppgjør spilles allerede om en uke i Glasgow. De mange tilreisende Celtic-supportere fikk skryt fra København politi for sin eksemplariske oppførsel.

Celtic (4-3-3): Forster; Frimpong (Simunovic 84), Jullien, Ajer, Hayes; Brown (Bitton 73), Ntcham (Elyounoussi 60), McGregor; Forrest, Edouard og Christie Ikke benyttet: Bain, Bolingoli, Rogic og Bayo Gult kort: Brown, Christie og Bitton Tilskuere: 34.346 Celtic beste: Jullien