Ytterligere en solid seier
02.02.2023
Celtic tok ytterligere en solid seier med 3-0 mot Livingston i går kveld. Livingston har tidligere vært et "bogey team", men inkludert gårsdagens kamp var dette Celtics fjerde strake seier mot dem. Ange Postecoglou valgte å gjøre to endringer i forhold til laget som startet mot Dundee United på søndag. Matt O'Riley og Daizen Maeda var tilbake i startelleveren og spesielt sistnevnte hadde en meget god kamp.

Jota hadde Celtics første målsjanse i kampen etter ti minutters spill. Nevnte Meada stod for forarbeidet, men avslutningen til portugiseren var dessverre ikke presis nok. Etter en snau halvtimes spill gikk Celtic opp i en meget fortjent 1-0 ledelse ved Greg Taylor. Ved denne anledningen var Reo Hatate nest sist på ballen. Kampen ble nærmest punktert da Celtic fire minutter seinere gikk opp til 2-0 ved Maeda. Målet vart av det noe merkelige slaget da en klarering fra en av Livingstons midtstoppere traff Meada og utmanøvrerte målvakten. Kyogo satte inn 3-0 to minutter på overtid i 1. omgang og Celtic gikk i garderoben med 3-0 til pause.

Kyogo misbrukte en meget god målsjanse kun få minutter etter hvilen. Celtic fortsatte presset og burde ha vunnet med større margin etter tre mål. Hatate, Maeda og Kyogo hadde alle sin muligheter i det ufyselige regnværet i Glasgow i går kveld. Den siste store muligheten hadde innbytter Liel Abada med en god "heading" etter 74 minutter. Celtics neste kamp er søndag 5. februar borte mot St Johnstone.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Hatate (Turnbull 75), McGregor (Iwata 85), O'Riley (Mooy 63); Jota (Abada 63), Kyogo (Oh 75) og Meada Ikke benyttet: Bain, Kobayashi, Haksabanovic og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.295 Celtics beste: Maeda